DOHSBase Compare

Het is momenteel niet meer mogelijk om uitsluitend Compare Xtend abonnementen af te sluiten. Wij raden u aan over te stappen op DOHSBase Online. DOHSBase Compare is alleen nog verkrijgbaar in combinatie met DOHSBase Online.

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van DOHSBase Online?

Lees verder op: www.dohsbase.nl/dohsbase-online

.

DOHSBase Compare® vereenvoudigt de beoordeling van metingen door gebruik te maken van de meest recente data op het gebied van arbeidshygiëne, grenswaarden en meetmethoden. Wanneer verschillende chemicaliën zijn betrokken (bijvoorbeeld in complexe mixen) helpt DOHSBase Compare® u om die stof te vinden met het grootste gezondheidsrisico.

DOHSBase Compare®: Het beoordelen van blootstelling op de werkplek
DOHSBase Compare®: Nationaal & Internationaal
DOHSBase Compare®: Snel en betrouwbaar
DOHSBase Compare®: Het pakket
DOHSBase Compare®: Kwaliteitscontrole
DOHSBase Compare®: Het abonnement
DOHSBase Compare®: De twee versies: NL-Xtend, EU-Xtend

 

DOHSBase Compare®: Beoordelen van blootstelling op de werkplek

Voor het beoordelen van de blootstelling aan belastende factoren wordt wereldwijd eenzelfde methodiek gebruikt. De blootstelling wordt vastgesteld met metingen, berekeningen of een inschatting. Uitkomsten worden vergeleken met grenswaarden.

Met DOHSBase Compare® is deze beoordeling sneller, efficiënter en meer betrouwbaar.

De volgende belastende factoren zijn in DOHSBase Compare® opgenomen:

 • Chemische stoffen: dampen, gassen en aërosolen
 • Biologische stoffen: enzymen, hout, katoen, meel, bacteriën en schimmels, endotoxinen
 • Geluid: Gevaarlijk en hinderlijk geluid
 • Trillingen: Hele lichaam en Hand-Arm trillingen
 • Straling: Ioniserende- en niet-ioniserende straling (optisch, infrarood)
 • Magnetische velden (statisch)
 • Elektromagnetische velden (dynamisch)
 • Klimaat: binnenklimaat
 • Tillen: Handmatig tillen

Naar boven

DOHSBase Compare®: Nationaal & Internationaal

DOHSBase Compare® is oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met de NVvA, de Nederlandse Vereniging van Arbeidshygiëne. Later zijn internationale versies toegevoegd, zowel van (relevante) grenswaarden als meetmethoden. Het bevat nu data van grenswaarden, meetmethoden volgens de Nederlandse hiërarchie (in NL-Xtend en NL-Standard) of de Europese hiërarchie (EU-Xtend). DOHSBase Compare® bevat de stoffendatabase (in de Xtend-versie) van REACH en alle geharmoniseerde data van EU-GHS (CLP).
Naar boven

DOHSBase Compare®: Snel en betrouwbaar

Informatie over grenswaarden en meetmethoden is verspreid op vele plaatsen in documenten, software en websites. Het zoeken naar de juiste bronnen kan meerdere uren in beslag nemen, terwijl uiteindelijk de informatie niet volledig kan zijn.

DOHSBase Compare® is de grootste database met grenswaarden en meetmethoden. Het programma is makkelijk te doorzoeken en heeft, door de abonnementenstructuur, altijd de meest actuele informatie. Het werkt snel en efficiënt.

Stoffen kunnen gevonden worden op naam, synoniem en in het geval van chemische stoffen op internationale identificatienummers (CAS-, EG-nummer).

Zelfs als men slechts een deel van de naam weet kan men de bijbehorende stof vinden: zoek in synoniemen, filter en kies de stof die je zoekt.
Naar boven

DOHSBase Compare®: Het pakket

DOHSBase Compare® bevat:

 • de database
 • het besturingsprogramma met:
  • de modus “Zoek & Vind”
  • de modus “Vergelijk”
  • zes verschillende schermtalen
  • de Help functie

Bij aankoop ontvang je het gehele pakket. Elke 6 maanden ontvang je updates voor de database en het besturingsprogramma.

Het besturingssysteem geeft uitgebreide en eenvoudig te bedienen zoekmogelijkheden.

Een demo om u wegwijs te maken in het programma vind u hier.

De Help functie in het programma informeert u verder over alle aspecten van het programma, de gebruikte bronnen, de toegepaste hiërarchie en verdere achtergrondinformatie.

DOHSBase Compare® werkt goed onder alle gangbare Windows versies en in de Windows-virtualisatie van Mac OS X. Windows XP en Vista worden niet meer ondersteund.

Het is een stand-alone programma. Door meer gebruikerslicenties te kopen kan men het uitzetten bij meer gebruikers via een netwerk.

Naar boven

DOHSBase Compare®: Kwaliteitscontrole

DOHSBase is gemaakt door een groep gecertificeerde arbeidshygiënisten, specialisten op het gebied van grenswaarden, meetmethoden en classificatie & labelling van gevaarlijke stoffen. Updates worden intensief gecontroleerd door specialisten.

Naar boven

DOHSBase Compare®: Het abonnement

DOHSBase Compare® wordt verspreid als jaarabonnement. Omdat de informatie wijzigt en nieuwe informatie regelmatig wordt toegevoegd, zijn gebruikers er zeker van dat ze niet met verouderde gegevens werken. In een abonnement zijn altijd minimaal 2 updates begrepen. Via een Nieuwsbrief informeren wij de gebruikers over de laatste veranderingen en uitbreidingen.

Gebruikers kunnen ook hun vraag kwijt bij de Helpdesk bij vragen die niet door de Help functie beantwoord zijn.

Het is onze ervaring van onze klanten dat de kosten van een abonnement veel lager zijn dan het zoeken in traditionele bronnen. DOHSBase Compare® is uiterst kosten-effectief.

Op het abonnement zijn de volgende Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Naar boven

DOHSBase Compare®: de twee versies: NL-Xtend,  EU-Xtend

DOHSBase Compare® NL-Xtend

Dit is de complete Nederlandse versie van DOHSBase Compare® , met ruim 172.000 chemische stoffen. In deze versie is de Nederlandse hiërarchie voor grenswaarden leidend. De hoofdtaal is Nederlands, met 5 andere schermtalen (Engels, Frans, Duits, Spaans & Noors).

DOHSBase Compare® EU-Xtend

Dit is de internationale versie van DOHSBase Compare® met de uitgebreide database met ruim 172.000 chemische stoffen. De hoofdtaal is Engels, met 5 andere schermtalen (Nederlands, Frans, Duits, Spaans & Noors). In deze versie zijn de Europese arbeidshygiënische grenswaarden leidend. Naast het gebruik door Arbeidshygiënisten is deze versie ideaal voor internationaal werkende bedrijven en voor adviseurs regelgeving en –handhaving van chemische stoffen.

Naar boven