Nieuwsberichten

Om onze klanten en geïnteresseerden volledig up-to-date te houden, versturen wij per mail een periodieke nieuwsbrief.

De reguliere berichten rondom onze dienstverlening, worden hieronder overzichtelijk gemaakt.

Wilt u de nieuwbrief ontvangen? Klik dan hier om u hier aan te melden.

- Meest recente nieuwsbericht -

Volledige update 2021-02

Op 30 augustus 2021 hebben we een nieuwe update vrijgegeven voor zowel DOHSBase Online als DOHSBase Compare (de offline versie). De gebruikers van DOHSBase Online maken al enige dagen gebruik van deze update. Zo zijn alle wijzigingen van de tussentijdse updates (februari, april en juni 2021) nu ook beschikbaar voor de gebruikers van DOHSBase Compare. Daarnaast hebben we voor 13 stoffen op verzoek van klanten, een evaluatie uitgevoerd van stoffen zonder geharmoniseerde classificatie. Klik op de button voor het volledige overzicht van deze update.

Update 2021-06: aanvulling CLH & gebruikersfeedback

In de tussentijds update van juni 2021, die beschikbaar is vanaf 22 juni, hebben we een aanvulling gedaan in de geharmoniseerde classificaties (CLH). Daarnaast hebben we de nodige verbeteringen doorgevoerd op basis van reacties van gebruikers in de Feedback van DOHSBase Online of via de Help Desk. De tussentijdse update van juni 2021 is alleen beschikbaar voor DOHSbase Online (vanaf 22 juni 2021) en niet voor (offline) DOHSBase Compare. Een reguliere update (2021-02) is gepland voor juli 2021 en komt dan ook voor DOHSBase Compare beschikbaar.

Update 2021-01: DOHSBase weer actueel!

Recent hebben we update 2021-01 van DOHSBase gerealiseerd (www.dohsbaseonline.com). De download voor DOHSBase Compare (offline gebruik) is binnenkort beschikbaar. De gebruikers van DOHSBase Compare krijgen een bericht wanneer deze update gedownload kan worden.

Naast actualisaties en verbeteringen (zie het overzicht hieronder) hebben we in DOHSBase Online ook enkele visuele aanpassingen aangebracht. Zo is op elke pagina het CAS- en EG-nummer zichtbaar onder de naam van de stof. Hiermee heeft u deze gegevens altijd bij de hand.

ivermectin mogelijk inzetbaar tegen COVID

Ivermectin: mogelijk inzetbaar tegen COVID-19?

In de Volkskrant van 28-01-21 wordt de goedkope virusremmer Ivermectin, een toelaten geneesmiddel tegen schurft, genoemd als mogelijk effectief inzetbaar bij COVID-19.

Ivermectin staat ook in onze programma DOHSBase Online. De stof wordt door het Europese Chemicaliën Agentschap ECHA in verband gebracht met reproductie-toxische effecten (Repr. 2 H361=is suspected of damaging fertility or the unborn child). Dit betekent dat in Nederland blootstelling voorkomen moet worden.

szw lijst geupdate in DOHSBase

E-zine 12-01-21 | Meest recente versie van de SZW-lijst in DOHSBase Online

Lees in dit nieuwsbericht meer over de update van stoffen in DOHSBase Online vanwege de hernieuwde SZW-lijst.

In het kort:
Op 4 januari 2021 is de halfjaarlijkse actualisatie van de SZW-lijst van CMR-stoffen verschenen. Veel nieuwe stoffen zijn opgenomen:
• 6 kankerverwekkende stoffen
• 2 mutagenen
• 26 reproductietoxische stoffen

E-zine 12-01-21 | Data export naar stoffenmanager

In dit nieuwsbericht brengen we u volledig op de hoogte over de nieuwe functionaliteit: de data export van DOHSBase naar Exportmanager van Cosanta!

De vijf voordelen van Data Export zijn:
1. Altijd accuraat – geen typefouten meer!
2. Altijd actueel – de meest recente data beschikbaar.
3. Kwalitatief de beste data – grenswaarden worden vooraf beoordeeld door arbeidshygiënisten.
4. Tijdbesparend – niet eindeloos zoeken in diverse weblocaties en databases!
5. Kostenefficiënt – geen vaste abonnementen nodig én het bespaart u tijd.